Överlevt julen

Julen gick över förväntan. Det blev faktiskt en riktigt bra jul! Fick även roliga julklappar! Annars har det inte hänt så mycket under julhelgen och övriga dagar. Har verkligen latat mig, har dock känt att jag behöver det. Tyvärr har jag inte tagit tag i boken som jag fick i julklapp. I bland är det bara så att jag kan inte sätta mig ner och läsa, jag har inte ro. Konstigt nog! Har däremot tittat på många filmer under ledigheten, inte fy skam det heller!

I går var vi och anglade. Det var länge sedan, men attans vilket väder. Började självklart att regna när vi kom ner på isen. Sen regnade och regnade det.. blev väl en till två centimeter vatten på isen. Tur var hade vi med oss långfärdsskridskor, så man blev inte blöt om fötterna. Det var ju superkul att åka långfärdsskridskor!!!
Det blir det mer av! synd bara att det inte finns någon is utanför oss.

Ingen fisk fick vi heller... bättre angeldagar har vi ju haft!!!

~Jennifer

Absolut christmas!

Äntligen har jag hittat mina absolut christmas skivor! Satt och poppade dessa på väg till jobbet idag. Det bästa var att jag var själv i bilen. Så jag skrålade som bara den.

Jäklar vad bra man är på att sjunga i bilen, nästan bättre än i duschen. De där höga tonerna bara låter så himla bra... eller inte.


Nu ska det poppas Absolut christmas hela helgen så man kommer i stämning. Sen blir det nog lite lussebullsbak och kola. Kanske blir det en mjukpepparkaka också med lite vitchoklad uppe på.


Då har jag gjort mitt bidrag till julbordet. Sen kanske det blir att jag ska grava lite lax, men inget annat avancerat. Men jag får rörost på julbordet i alla fall, ingen jul utan rörost.


~Jennifer


Inför julen

Det har inte hänt så mycket sedan jag skrev sist. Det har varit lucia. Tyvärr fick jag inte vara lucia i år heller... fick inte se någon stjärngosse med strut heller, vilket jag gärna hade sett..


Annars har livet rullat på i sin stilla lunk, stilla och stilla... Panik över vad man ska köpa för julklappar till alla. Helst till barnen. Å vad hur ska men veta vad en ettåring vill ha?? Visst har man varit liten själv men inte kommer man väl ihåg vad man ville ha då?? kommer ju nästan inte håg vad jag gjorde i går...

Det är ju roligast att köpa julklappar med lite tanke bakom. Men jag tror att min hjärna har slutat fungera ibland. Vet inte om det är för att man har så mycket att göra och är konstant trött eller om livet bara är så lika så man inte orkar bry sig.


Men nu är det helgen före jul. Tyvärr har inte julkänslan kommit än.. Har lyssnat på för lite julmusik. Sjung dock massa jullåtar i bilen i går och Zeus var väl måttligt road. Ska hem och leta reda på lite julsånger som jag kan försöka lära mig att spela på gitarr. Kanske kommer julkänslan i helgen när jag ska baka en massa och göra lite knäck och kola. Vilket också alltid är lika spännande.. Sleven med knäck som fastnar överallt och välter alla knäckformar också svär man lite och bränner sig på knäcken när man ska göra kultestet..


I helgen ska jag även slå in alla julklappar.. Antar att när man står där och slår in julklapparna upptäcker man att man glömt någon..

Men jag tror att jag har fått med alla som jag tänkt, men man vet aldrig...


Vi ska fira med släkt och vänner, men just nu känns det som jag vill sticka så långt härifrån som möjligt när jag fått höra vilka det blir... usch. Det känna inte så kul! Men jag får väl försöka göra det bästa av situationen.


~Jennifer


Helgen

Helgen har varit en sådan helg där man hunnit göra hur mycket som helst och ändå har man fått tid att lata sig.

Har kokat kola, kokat sylt, bakat bröd och städat ur skåp mm.

Har även hunnit med och tränat Zeus och varit i skogen en massa samt att jag hunnit träna på att spela gitarr. Å vad det är roligt!!!


Var och hälsade på Lotta och hennes syster med familj i helgen. Har inte träffat dem på jag vet inte hur länge. Det var i alla fall dags att hälsa på. Tycker inte om att det ska bli så sällan mellan varje gång vi träffas. Ibland kan det ta tre, fyra månader innan vi träffas och ändå bor vi inte mer än en och en halv mil ifrån varandra. Tragiskt!


Märta är nog det enda barnet som inte gråter när det kommer till mig, annars gråter alla. Vad är det som är så hemskt med mig?? Är ju så hemsk? Får väl se om lilla Cajsa som jag ska hälsa på i kväll gråter när hon kommer till mig.


Måste börja basta mer. Är ju så himla skönt! Fast i går hade jag en jojobastning, in och ut ur bastun hela tiden. Klarade bara inte av värme.

Nä måste börja använda bastun mer och där med basta! =)


~Jennifer


Fast jobb

Jippi äntligen fått fast jobb. Vad underbart det känns. Äntligen kan man börja planera sitt liv. Känna att man har råd med saker och ting. Helt underbart!

~Jennifer

Advent

I går var det dags att leta reda på alla adventsljusstakar, stjärnor, dukar och annat jul krimskrams som ska fram inför julen. Alltid samma visa varje år. Ljusstakarna fungerar inte, det finns inte lampor hemma, så man kan få ordning på dem. I år fick jag slänga två ljusstakar, så nu måste det inhandlas minst tre stycken till. Dukar som måste tvättas och strykas samt gardiner som måste strykas.


Måste ut och köpa lite nya prydnadstomtar. De vi har är gamla och trista. Måste få det lite juligt nu när vi för en gångs skull ska fira jul hemma. Annars tycker jag julen är mysig. December är en sådan härligt månad då man får spela hur mycket julmusik man vill, samt att man får gå och julshoppa och dricka glögg och äta pepparkakor. Mysigt!!


Synd bara att snön har försvunnit. Får hoppas att det hinner komma lite mer snö innan jul afton. Hade årets andra sjösprång i helgen. Det är så mysigt att ligga inne i sängen under det varma täcket och höra vågorna! Å vilka vågor!! Skulle inte vilja vara på havet. Det blåste så mycket i helgen så att havet stänkte upp på fönsterrutorna. Bara ut och putsa fönster...

Ett sjösprång till sen är det vinter!!


~Jennifer


RSS 2.0